Snelstart

Installatie

Download de jarfile en zet 'm op een plek op je schijf, maakt niet uit waar.

Opstarten

Het programma is een jarfile. Als je java op je PC hebt geïnstalleerd zal het dubbelklikken op de jarfile het pomodoroprogramma starten. Java is te downloaden op de site van Oracle.

Aan de gang

Lees voor je begint de theorie.

Druk op de knop "Wijzig", er verschijnt nu een nieuw scherm. Druk op de knop "Toevoegen" om een nieuwe activiteit aan te maken. In het scherm waarin je dat kan doen hoef je enkel de titel van de activiteit en de omschrijving. Druk op OK.

De nieuw aangemaakte activiteit zie je nu in het scherm met "Alle Activiteiten". Klik een keer op de nieuwe activiteit en klik op "Selecteer".

Je bent nu gereed om een pomodoro te starten. Klik op de knop start en de tijd gaat lopen.

Als alles goed gaat kan je nu 25 minuten aan het werk zonder gestoord te worden. Na die tijd gaat het scherm knipperen en kan je op de knop klaar drukken. Je hebt dan een pomodoro afgerond. Verstoringen

Er zijn twee verstoringen, een korte, iemand vraagt wat en je zegt dat je over x minuten terukomt, en een echte. Je pomodoro is geknapt. Voor de korte gebruik je de knop verstoring . Je kunt dan gewoon doorwerken, de pomodoro loopt door.

Wordt je van je werk afgehaald, dan gebruik je de knop stuk . De pomodoro is dan gestopt, je zult opnieuw moeten starten.

Heb je ten onrechte op start gedrukt, om wat voor reden dan ook, dan brengt de knop annuleer uitkomst. De pomodoro wordt gestopt en je kan opnieuw beginnen. Er wordt niets bewaard.